två månader och 16 dagar kvar :D

Nu är vi på väg ifrån tromsö, just nu utanför Haugesund. Vi åkte fredag natt och kommer till göteborg imorgon.
Igår bakade jag en tårta vilket jag gjort på söndagarna, de blev väldigt fina och goa. Vi hade dåligt väder i tromsö, det var töga och topparna syntes inte till. På lördag morgon blev det bättre och jag fick ta några fina bilder. I tromsö var det mycket snö på topparna trots att det var ca 15 grader. imorgon mönstar tre i från besättningen av, och min lilla plåga försvinner. Istället kommer micke den andra eleven. Tråkigt att motorman och överstyrman lämnar de var riktigt bra.
Hoppas allt är bra med er där hemma?!  skriv gärna hur det är med er så jag vet :D !?H  här börjar vädret bättra sig i alla fall  



Igår låg jag hela natten och tänkte på dig, saknar dig fruktansvärt mycket. De gånger som jag var ute på praktik var du alltid så nyfiken.  Du brukade ringa och fråga hur det gick och du blev jätte glad när man kom hem.  Det kändes som att du bara väntade på dagen då jag kom hem till dig för att berätta. Du har fått symboler. När jag ser dem tänker jag på dig. Svalan och makrill speciellt.

De är inte musik det är ett lager som gått :D

Idag har vi lastat i Mongstad en väldigt fin hamn, jag handstyrde in i hamnen så det blev en lång dag igår.
Jag stod och fiskade i dag men makrillen bara simmade förbi krokarna, men vad händer då. Jo en filipinare fiskar i tre sekunder och får fyra stycken... Haha det kom ett stimm under ifrån som jagade spirrarna, tillslut fick jag några stycken som jag fileade och stekte till middagen.. Det går ju inte att göra som fillipinarna steka den hel i folie och sedan äta upp huvud och allt.  Dagens kommentar kom av den grovt arbetsskadade motormannen.
Vi satt och kollade på allsång på skansen när adam tensta sjöng. " de är är ju inte mysik de låter ju som ett lager som gått"


Nordsjön

Mardrömmen när jag åkte ut var att få jobba i maskinrummet mitt i sommarn, trodde de skulle vara sjukt varmt. Istället blir däck rena mardrömmen man får ju inte en torr sekund. Nu har jag också fattat att det är riktigt skönt folk ombord ,tyvärr finns det en som förpestar allt. Filipinarna är sjukt roliga att jobba med och även väldigt roliga.
Idag rullar de som bara den, mycket sjö som kommer in i från atlanten. Gerald den ena filipinarn va så sjösjuk så han gick och la sig på trunken. det är även sjukt fint i dalarna och vattnet är sjukt klart. Sett makrill i varenda norsk hamn nu men de går inte att fånga, det är något fel på dem. 

Däck

Nu har jag mönstrat på som däckselev och det är kul, jobbigt att prata engelska hela tiden bara.
Igår var jag med och lossade, vi fick ta våra egna slangar eftersom det var en liten och öde terminal.
Efter arbetsdagen gick jag runt på terminalen och kollade, såg ett helt stimm med makrill som simmade i bassängen.
Satte i tre häcklor och dom simmade in i dem utan att nappa istället fick jag en bleka på tre kilo. Rätt skummt, det såg ut som att makrillen följde knotten.
Var hemma en sväng i helgen också skönt att träffa familj och kompisar. Har fortfarande ont i ljumskeln bara, ska aldrig mer åka ring i alla fall inte efter tobbes båt......

painrelieving






Varför kommer allt tråkigt på en gång?? Finns de ingen som har känslor, kan man bara titta bort och glömma allt?
Det verkar så. Varför drabbar det alltid just mig, varför allt på en gång och varför alltid fel tidpunkt.

                                                                                                      Μ ∫ ƒ



Aaberaa, Fredricia och Oslo

Vi kom precis in i Oslo nu, jag går antagligen i land ikväll och kollar. Oslo är en trevlig och stad. Innan dess var vi i Aaberaa som hade väldigt liten kajplats, trodde inte vi kunde lägga till där men det ordnade sig. Staden var en rätt tråkig stad, den övriga i besättningen gick ut och tog en öl men jag stannade hemma för de är så tråkiga. Nästa morgon bar det av till Fredricia där gick jag i land och spelade lite fotboll. Först mot en tegelmur och ett sjumannamål därefter kom två danskar och frågade om jag ville vara med på straffar haha. Så jag spelade med dem ett tag tills de skulle gå.  På kvällen kom donsötanks fina tanker Evinco på besök, försökte få tag på johannes som ska vara på den men han svarade inte. Börjar inse att det finns lite roligt folk ombord nu med, men den andra va bättre. Idag flyttades jag ut ur min hytt, en tid framöver kommer jag få dela med en styrmans elev.          :(

Idag är det 3 månader och 4 dagar kvar.......


pisse ver...

Hej!!
Idag i Göteborg Igår Oslo, efter arbetsdagen igår cykade jag och chifen in i Oslo. Vi gick runt och kollade läget lite sen satte vi oss på en uteservering och tog varsin dricka. Oslo var mycket finare än vad jag trott.
Idag har jag vart med och bunkrat  dieselolja och brännolja. Snackade med en donsöbo som jobbade på tankskär (bunkerbåten) han gick samma gymnasie som mig fast för två år sedan. När jag berättade att jag kom ifrån björkö började han plutsligt prata Ömål haha..
" De är bättre att bunkra i pisse ver " De håller jag i och för sig inte med om. 
Sedan kom Aleggro av Hälsö som vi pumpade över våran sludge till ( oljespill och vaskmedel) 
Ikväll åker vi till Aaberaa i Danmark sedan blir det Fredricia Tromsö. Skall bli härligt att åka i de norska fjordanra upp till Tromsö. Besättningen som mönstrat på är sjömil ifrån så bra som den gammla men de tror själva att de är mycket bättre, bara trackar ner på dem andra. Synd att chiefen mönstarde av i dag han var en bra och rolig chief.  


               
   

Avmönstring för vissa...

                                



Idag försvinner alla som jag arbetat med och nytt folk mönstar på. Vem ska jag nu träna, gå iland och se på film med. Hoppas det kommer ombord bra besättning nu när alla bra försvunnit.

För övrigt ligger vi i Götebor nu efter en resa till Tananger i Norge. I tananger gick jag i land för att tricksa lite med bollen men det gick inte för det va gaalar överallt som attackerade, de bygger tydligen bo i cisternerna. Senare i kväll åker vi till Oslo igen, för att sedan åka tillbaka till Göteborg. Väldigt tråkiga resor men efter dessa åker vi till Aaberaa och Tromsö och det är rätt fina resor.
Arbetsuppgifterna idag har varit att byta filter till transferpumparna,  göra oljeprover och vaska durken i hjälpmaskinrummet efter en spricka i ett filter. Ikväll innan avgång skall jag vara med och bunkra. 

RSS 2.0