Shanghai :)

Sju Sjuka Sjömän På Skeppet Shanghai!

Om en timme ligger vi i hamn. Jag går 8-12 vakten så jag har precis gått av vakten. Igår natt var den sjukaste vakten någonsin. Helt sjukt många fiskebåtar utanför kinas kust, fiskebojar med ljus och båtar med lanternor överallt. Radarn var nästan helt full och enda chansen att komma igenom är att välja största öppningen, hålla kurs och fart. Under hela vakten mellan 20-00 spelade kineserna sina favoritlåtar och sjöng för höga halsar. Helt sinnessjukt att hålla på så på kanal 16 som är anropningskanal, primitiva kinesidioter är rätt trött på VHF-IDOL 2010. Idag började vi med att ta upp lotsen vid 10:00 och om 20 minuter skall vi ta bogserbåtar för förtöjning i Shanghai port. Under fem timmar har de pratat mandarin i VFH:en på samtliga kanaler, 16, 68, 8 detta är alltså VTS-kanal, Lots-kanal och anrop/nöd-kanal, sjukt trött på deras tjöt, grymt svårt att kontakta lotsen och vts:en.  Idag skall vi kolla in shanghai, skall iland med kapten och elingenjören. Skall bli intressant att se lite av Kina. Pratade med lotsen förut och frågade om det var dimma på ingång, men tittade på mig som om jag var dum i huvudet det var tydligen smog. Annars är vädret riktigt skönt 15 grader och solsken, lite bättre än minusgraderna i Korea. Tyvärr har vi så segt internet ombord så det går inte att lägga upp bilder, så ni får nöja er med text. Båtarna är i lite större dimensioner här en hemma :)


Kommentarer
Postat av: Mormor, Hillevi och Emelie

Hej Martin, hur mår du? Nu sitter vi och tittar på halv 8 hos mej,och äter semlor hos mormor. Fam Eriksson har bott hemma hos dej ett par dagar, Christer sov i din sång och Hillevi breve i extrasäng(Jag sov gott i ditt rum =Hillevi)Här är det mulet och trist.

Kramar ifrån oss.

2010-01-21 @ 19:44:48
Postat av: Martin

Tjenare jodå det är bra, lite stressigt nu det sista. Haft både dimma och storm så vi har inte kommit till hamn. Härligt med semlor, fick ni middag med ? Nästan så man längtar hem nu ;) Varför har ni bott hemma hos oss? Är allt okej med bygget annars? Haha härligt kanske borde städat rummet innan jag åkte då :/ Hoppas ni har det kanon, hälsa Emil och Christer också.

2010-01-22 @ 06:02:40
Postat av: Hillevi

De var inga problem hemma, men de var tvugna att byta fönstrena på övervåningen och det tog lite tid, om vi hade bott där hade vi nog frusigt häcken av oss. Annars går bygget framåt,troligen snart klara. Härligt för dej att komma till lite varmare länder. Kineserna verkar ju helt knäppa.

Kram moster Hillevi

2010-01-22 @ 11:25:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0