Sudan

Vi åkte nyss ut ur Port Sudan.
Tidigt i morse kom vi in till ett Sudan som faktiskt var rätt fint, jätte fint vatten och höga berg med öknen i bakgrunden. Lossningen gick snabbare än väntat, det brukar vara lite krångligt men men. Vi hade vakter runtomkring i fartyget så att de inte skulle sno med sig saker eller sabbotera, av någon konstig anledning förekommer sabotage ofta i arabländerna. Sabotage som tex att de tar nycklarna till alla nya bilar.
Det var ett antal stuvare som "så kallat" gick fel så det vara bara att ropa på dom. Undrar om de gick fel med vilje. Dessutom har jag visat mängder med folk till kapten, alla tar nytta av cigarettutdelningen. Vanligtvis brukar vi ha shorecaptain, agenten och immigration. Idag hade vi dock tre omgångar med immigration, port sequrity med många fler och alla skall ha mutor, annars kan man bli kvar i hamnen ett bra tag. Dom är så ohyffsade också, nöjde sig inte med en limpa cigaretter var, utan de frågade om vi hade mer saker att ge hahah. Vi hade en så kallad vakt utanför båten, som sa att han vaktade så inga kom ombord men vi behöver ingen sådan, för vi har egen ISPS-vakt. Han försökte komma till kapten flera gånger enbart för cigaretter. Det va ingen som sa att han skulle vakta vi behövde inte honom där, men han tog egna intsiativ.
Det första fartyget som vi såg i hamnen låg och lasta bulk. De lastade säckar med någon last tex ris, spannmål eller något annat. Deras sätt att lasta båten var rätt roligt att se, de var cirka 20 personer som flyttade runt alla säckar i lastrummet. En kran släpte ner 500 säckar åt gången, sen flyttade de säckarna och lade dem på hög. 20 personer för att lasta en liten bulkbåt. Alla var kolsvarta, hade en vit galabejja och en vit turban. Roligt land. Nu är vi på väg mot Aqaba och Jordanien. Synd att det inte går att lägga upp bilder tog många roliga bilder idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0