Två månader imorgon :P



Imorse kom vi in till Tromsö.Trots en stark sol är det kyligt, vattnet är cirka 10 grader och snön ligger på glaciärerna.
Jag och micke gick i land en sväng. Det var en mysig stad, mer befolkat än vad jag trodde. Snart blir det hemresa, flyget går ifrån Mo i rana (eventuellt på torsdag). 

Hungrig?



Fillipinsoppa någon?  makrillhuvud och ögon är det bästa!!

Dagen ilandsproblem !!

Hej nu är jag i Mongstad på väg till Tromsö igen.
Det börjar bli lite krångligt nu. Egentligen skulle jag mönstra av den 12:e från Saturnus men jag måste gå av i Göteborg och vi kommer inte dit förrän kvällen den 14:e. Den 15:e Skall jag vara påmönstard på Kalkvik, för då är den i Halden.
Thun rederiet vill inte skicka mig till England eller Frankrike. Därför måste jag mönstra på den 15 eller vänta tills hon kommer dit nästa gång och då missar jag en vecka eller mer som jag inte kan ta igen eftersom en annan elev kommer när jag  skulle vara klar ( 15 november).  Om jag möntrar av när den andra eleven kommer, fattas det sjötid.  Saknas det några dagar måste jag gå en månad på ettt annat fartyg, för att en månad är minimum av vad som kan skrivas i sjöfartsboken.

Fattar någon? lite kompliserat men det löser sig nog.

Nästa promblem som min kära kusin gav mig, när han skrev en kommentar på förra inlägget.
Postat av: emil eriksson

" e det sillar eller?^^ "

Sill i plural måste vara sill. Man säger ju att man äter/fiskar sill, även om man inte bara äter/fiskar en sill.
Därför måste ju sill i plural vara sill eller?  En sill flera sillar låter mer rätt än en sill flera sill eller hur...


makrill med MOB-båt

Idag Låg vi på redden i monggstad. Det va söndag så jag och den andra eleven var lediga. Vid 8-tiden satte vi i mob-båten och åkte ut för att dörja makrill. Det var sjukt mycket fisk men vi slutade när vi fått till två middagar. Hela förmiddagen gick åt at rensa och filéa. Tycker lite synd om den andra eleven mikael som inte fick så månag :D
Har ju bevis på film... Publiceras snart Bonde fiskar makrill 1....



RSS 2.0